boeken

Schrijfbegeleiding

Mijn aanbod

boekenplanken

Heb je schrijfambities, maar loop je vast? Weet je niet zeker hoe je moet beginnen of ben je begonnen en zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je al een ruwe versie van je manuscript op papier staan of ben je net begonnen en wil je weten of je met de eerste hoofdstukken op de juiste weg bent? Als ervaren auteur kan ik je helpen!

 Ik bied verschillende diensten aan die je kunnen helpen:


Kosten (exclusief 21% btw)

Proeflezen      € 45 per 10.000 woorden

Redactie          € 60 per 10.000 woorden

Schrijfcheck  € 45 voor 2.500 woorden 


Tip: Stuur me gerust vrijblijvend een mail met het eerste hoofdstuk van je boek in wording, zodat ik een inschatting kan maken van wat je verhaal nodig heeft om magisch te worden! 


Schrijfbegeleiding is maatwerk; dus alles is bespreekbaar.

Wat ik doe

Proeflezen

Staat de eerste ruwe versie van je verhaal op papier en heb je behoefte aan een frisse blik? Iemand die kijkt en je vertelt waar het beter kan? Kies je voor proeflezen, dan lees ik je verhaal en stuur ik je daarvan een leesrapport zodat jij weer verder kunt.
Ik let hierbij op: personages, plot, plotholes, opbouw, logica en tijdlijn. Jouw verhaal blijft van jou, maar je krijgt mijn eerlijke mening met tips en feedback.


Schrijfcheck

Ben je nog niet toe aan een volledige redactie? Omdat je bijvoorbeeld eerst zelf nog wat wilt schaven of omdat je manuscript nog niet af is? Overweeg dan eens mijn schrijfcheck. Ik lees de eerste 2.500 woorden en geef je op basis daarvan tips en feedback waar je zelf meteen mee verder kunt. Je krijgt een rapport waarin tips en tricks staan om je verhaal nog beter te maken.

Wat anderen vinden

Redactie


Wil je dat ik uitgebreider naar je verhaal kijk en verbeterpunten voorstel in je manuscript zelf? Ik bied ook inhoudelijke redactie aan. Naast alles wat ik doe bij proeflezen, kijk ik ook kritisch naar taal- en spelfouten, grammatica, stijlfouten en inconsistentie. Eventuele kromme, of niet kloppende zinnen pas ik aan, bepaalde voorkeurswoorden - een woord dat je erg vaak in een alinea gebruikt, of steeds terugkomt in het boek - haal ik eruit en ik stel synoniemen voor. Ik verbeter direct in je tekst en schrijf niet alleen mijn opmerkingen en suggesties in de kantlijn zoals ik bij proeflezen doe. 


Natuurlijk krijg je ook te horen wat er allemaal goed gaat!


bureau

"Dankzij de tips van Chantal is het verhaal van mijn tweede roman nog mooier, spannender en levendiger geworden. Ze leeft echt mee met de personages en formuleert haar opmerkingen op een opbouwende manier. Ik vond het heel prettig om met Chantal samen te werken".

Door: Machteld van Beek


"Het verhaal is echt naar een hoger niveau gegaan. Chantal is echt ontzettend kundig en heeft me geholpen om mijn stopwoorden te zien, af en toe een zin mooier te maken en het "less is more principe" nog beter toe te passen." 

Door: Gaby Rasters